Microsoft først med ”iPod-mobil”?

Microsoft først med ”iPod-mobil”?

Du kan saktens argumentere for at iPod-mobiler allerede finnes, i alle fall om du med iPod-mobil mener en mobiltelefon som også er en MP3-spiller. Forskjellen ligger i hvordan du laster ned musikk til musikkspilleren, og hvordan spilleren behandler materiale som er rettighetsbeskyttet.

Microsoft startet denne uken salget av Zune, en MP3-spiller mange mente ville kunne bli en iPod-killer. Men Zune har i sin nåværende form flere svakheter. Blant annet kan du ikke laste ned podcast direkte, til tross for at spilleren har innbygget WLAN. Det er også begrenset hvordan du kan dele musikken din. I praksis er det Microsoft som eier innholdet.

Zunemobilen kommer
Steve Ballmer i Microsoft sier imidlertid at produktet skal videreutvikles, og at det vil komme en Zune-spiller med videodeling og mobiltelefoni.

Apple vil trolig lansere sin iPod-mobil (iPhone) tidlig neste år. Hvor raskt Microsoft vil være klar med sin Zune-mobil gjenstår å se.

Who cares ...
For å være ærlig mener vi det kan være det samme. Det finnes allerede mange mobiltelefoner med Microsoft Windows Mobile operativsystem og gode mediespillere, enten du vil laste ned podcast, kopiere musikk fra PC, rippe egne CD-er eller handle musikk på nettet. Tilsvarende har alle mobilprodusentene sine alternative MP3-mobiler på markedet.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen