Microsoft forsker på nettleserskjold

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler

Microsoft Research er den interne avdelingen hos selskapet som har frie tøyler til å forske på ideer uten at de skal bli til et spesifikt produkt. Likevel har det flere ganger skjedd at teknologier har fått sitt opphav fra prototyper fra Microsoft Research.

Nå har utviklerne laget et såkalt skjold til Internet Explorer som automatisk kan fjerne skriptingkode fra nettsider. Skjoldet kan også undersøke dynamisk innhold som er generert av JavaScript, noe som tradisjonelt ikke har vært mulig.

BrowserShield kan benyttes til å blokkere flere ondsinnede skript fra å kjøre. Flere angrep har i det siste benyttet seg av dynamisk innhold til å lure brukeren til å gjøre ting som laster ned ondsinnet programvare til datamaskinen.

Forskningsteamet testet skjoldet på 8 tidligere versjoner av Internet Explorer, og skjoldet beskyttet like godt mot angrep som sikkerhetsoppdateringer gjorde. Antivirusprogramvare kunne bare beskytte mot en av disse feilene før sikkerhetsoppdateringen kom.

Utviklerne mener at et slikt skjold kan benyttes som en midlertidig beskyttelse mot angrep mot sikkerhetshull i nettleseren eller operativsystemet. Skjoldet kan også tas i bruk utenfor nettlesere, slik som f.eks. i brannmurer.

(Kilde: eWeek)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen