Microsoft forbedrer SkyDrive

Ny versjon av nettlagringstjenesten er klar.

I dag ruller Microsoft ut en ny og forbedret SkyDrive. Nettlagringstjenesten bytter samtidig navn fra Windows Live SkyDrive til Microsoft SkyDrive. Alle i Norge som har en Windows Live-ID har mulighet til å lagre inntil 25 GB gjennom tjenesten. Ifølge pressemeldingen betyr det at over 2 millioner nordmenn kan lagre sine filer via selskapets skytjeneste.

Flere endringer

I tillegg til å døpe om navnet på tjenesten er det gjort en rekke forandringer slik at det skal være enklere å bruke tjenesten. Du kan nå velge å gjøre noe med en enkelt fil, eller flere filer av gangen. Dette gjør du ved å huke av mappene eller filene du ønsker å gjøre noe med.

Det er også lagt til en høyreklikkfunksjon der du høyre klikker på filer på samme måte som du gjør i Windows. Da kan du blant annet åpne, laste ned, flytte, endre navn eller slette filer. Det er også kommet en innbyggningsfunksjonalitet (embed) for deling av filer på nett.

For å føre over filer kan du nå enklere gjøre dette med en ny dra- og slipp-funksjon, som er basert på HTML5. Her kan du velge å fra inn eller ut filer rett fra listen med filer, eller legge enkeltfiler i mapper på en enklere måte. Opplastningen av filer starter da i bakgrunnen mens du driver med andre ting.

Skybasert deling

Ved å koble SkyDrive mot Facebook, LinkedIn eller andre sosiale nettverk kan du dele enkeltfiler, bilder og mapper med akkurat de menneskene du vil. Det er også blitt enklere å invitere andre til å redigere dokumenter, og de trenger ikke lengre være pålogger med sin Windows Live-ID for å få tilgang til dine mapper.

Det har også blitt enklere å dele og redigere dokumenter samtidig med andre via Office web.

SkyDrive på mobilen

Den nye versjonen av SkyDrive har blitt optimalisert for Windows Phone, samtidig som det ifølge pressemeldingen jobbes med SkyDrive-støtte for andre mobilplattformer.

Har du en mobil med Windows Phone er SkyDrive integrert i grensesnittet, og alle filene du har lagret i nettlagringstjenesten vil være tilgjengelige fra mobilen. Blant annet kan du:

  • Bildene du har tar med mobilen din lastes automatisk opp på i en egen SkyDrive-folder.
  • Du kan både lese og redigere dokumenter som er lagret i nettjenesten via Office på mobilen
  • Få tilgang til bildene du har lagret i tjenesten via bilde-Huben på mobilen
  • Få tilgang til OneNote-notater på telefonen, som du har lagret på PCen eller i Office Web Apps.
  • Via en egen SkyDrive-app kan du administrere filene i nettskyen direkte fra mobilen din.
  • Det er nå støtte for geotagging på bilder du tar med mobilen. Etter at bildene er lastet opp fra din Windows Phone, får du opp sted og kart over hvor bildet er tatt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen