Microsoft fikser Media Player likevel

Vi rapporterte i forrige uke om adware som spredde seg gjennom P2P-nettverk gjennom Windows Media-filer. For bare noen dager siden gikk Microsoft ut og sa at dette ikke var en feil i Windows Media Player eller DRM. Selskapet har nå snudd, og lover en oppdatering.

Selv om dette ikke er et resultat av en feil i Windows Media Player eller DRM, ser vi at det kan forårsake problemer for noen av våre kunder, sa selskapet i en uttalelse til eWeek. For å dempe problemet, vil Microsoft utvikle en oppdatering til Windows Media Player i løpet av de neste 30 dagene som gir sluttbrukeren mer kontroll over hvordan eventuelle oppsprettvinduer blir vist når en medielisens blir innhentet.

Ifølge Ben Edelman, en student ved Harvard som følger spredningen av spyware, er det problemer med Microsofts anbefaling om å installere Windows XP Service Pack 2. Datamaskiner med SP2 og Windows Media Player 10 slipper ikke igjennom disse oppsprettsvinduene. Men, en datamaskin med SP2, men uten WMP10, vil vise oppsprettsvinduene som vanlig, sier han i et intervju med eWeek.

Edelman anbefaler VeriSign å gjøre et inngrep, siden ActiveX-kontrollere bare blir lastet ned og vist for brukeren om de er digitalt signerte. Om VeriSign trekker tilbake et digital sertifikat, vil ingen av ActiveX-kontrollene basert på dette sertifikatet bli kjørt, sier han.

Kilde: eWeek

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen