Microsoft fikk patent på dobbelklikk

Microsoft søkte om patentet i juli 2002, og for litt over en måned siden ble det godkjent. Patentet gjelder datamaskiner med "begrenset kapasitet", og i søknaden er det flere referanser til håndholdte maskiner. Dette betyr i praksis at patentet bare gjelder for håndholdte datamaskiner. At dette patentet kommer til å bli stående særlig lenge har vi liten tro på, siden Microsoft var sent ute på markedet med håndholdte datamaskiner.

Hva Microsoft kommer til å gjøre med dette patentet er uklart, og dersom det mot all formodning holder, kan Microsoft tvinge støtte for dobbelklikk ut av kjente operativsystem for PDAer, som f.eks. PalmOS og Linux.

Det er vanskelig å tenke seg hvor ideen til dette patentet kan ha kommet fra, om ikke fra dobbelklikking med en mus på en vanlig datamaskin. Og oppfinnelsen av musen hadde Microsoft ingenting med å gjøre, og de var sent ute med å benytte seg av den også.

Bruk av mus for å styre en datamaskin ble først foreslått gjort av Douglas Engelbart i 1964, og Engelbart fikk patent på oppfinnelsen i 1970. Han fikk i 1997 en pris på $500 000 av Massachusetts Institute of Technology, og ble i 1998 tatt med på den amerikanske National Inventors Hall of Fame.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen