Microsoft ferdige med Yahoo

Den 1. februar i år bød Microsoft 240 milliarder kroner for å kjøpe opp Yahoo. Yahoo selv mente rekordbudet var for smått og ville ha mer. Microsoft var ikke villige til å by det Yahoo ønsket, og trakk sitt bud formelt 8. juni. Etter dette har selskapene hatt nye samtaler angående et helt eller delvis oppkjøp. Nå er derimot planene om en sammenslåing av selskapene definitivt døde.

Gir opp forhandlinger
Ifølge en pressemelding sendt ut i går kveld norsk tid, annonserer Yahoo at samtalene mellom dem og Microsoft har brutt sammen. Microsoft har ifølge meldingen gitt uttrykk for at de ikke ville lenger ville kjøpe hele selskapet, spesielt ikke for den prisen de tidligere hadde tilbudt. Microsoft ønsket derimot å overta Yahoo sin søketjeneste, men dette var ikke Yahoo villige til. De mente en slik handel ville gjøre mer skade enn nytte.

- En slik overføring ville ikke vært i tråd med selskapets ønske om å sammenkjøre søketjenester og andre tjenester. Den ville medføre at selskapet stod uten en egen søketjeneste, noe som anses som kritisk for fremtidig strategi, og ville ikke vært til gagn for selskapets aksjeholdere, skriver Yahoo i meldingen.

Satser på Google
Samtidig melder Yahoo at de har inngått et samarbeid med Google. I dette samarbeidet vil annonser fra Google ads implementeres i Yahoo sin søketjeneste. Med dette forsøker Yahoo å ta igjen noe av det økonomiske fallet de har hatt siden Microsoft trakk sitt bud. Yahoo sin aksje har nemlig falt drastisk siden 8. juni, og det er utvilsomt mange aksjeeiere som ikke er fornøyde med at Yahoo takket nei til Microsoft sitt bud.

Yahoo på sin side forsøker å roe ned aksjeeierne. De mener samarbeidet med Google vil gi stor fortjeneste.

- Avtalen med Google gir en god kilde for å skape økonomisk verdi for aksjeeierne fra vår søketjeneste, sier Sue Decker fra Yahoo, ifølge pressemeldingen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen