Microsoft får medhold i FAT-patentsak

Det amerikanske patentstyret, the U.S. Patent and Trademark Office (USPTO), har gjort helomvending i en sak fra oktober om Microsoft og FAT-filsystemet. Organisasjonen Public Patent Foundation (PUBPAT) som har som mål å kontrollere eventuelle misbruk av patenter, eller patenter som er urimelige eller urettferdige, sendte inn et ønske til det amerikanske patentstyret i april 2004 for å revurdere patentet.

PUBPAT mener Microsoft ikke er det første selskapet som fant på FAT-filsystemet, mens Microsoft mener det er de som har patentert systemet og er dermed i sin fulle rett. Microsoft tapte saken i oktober, men nå har USPTO gjort en helomvending.

FAT-systemet brukes av mange som utvikler programvare med åpen kildekode og derfor er det mange som anser det uheldig at noen har patent på enkelte anvendelser av systemet.

Microsoft kan nå i teorien kreve avgift fra selskaper som bruker FAT-filsystemet. Selskapet Lexar, som blant annet produserer minnebrikker, er et av selskapene som allerede betaler en slik avgift til Microsoft.

Les mer om FAT-patentet på microsoft.com.

Kilder: betanews.com, CNET.news.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen