Microsoft evaluerer Sonys DRM

Microsoft sa i en uttalelse til eWeek at selskapet ser på kundenes sikkerhet som en av deres høyeste prioriteter, og at de er bekymret for programvare slik som den Sony har distribuert. Programvaregiganten har likevel ikke bestemt seg for om de skal gjøre noe med programvaren.

Symantec og Computer Associates, som begge leverer kjente antivirus- og antispyware-løsninger, har allerede lagt inn støtte for oppdagelse av DRM-beskyttelsen. F-Secure hadde også oppdaget rootkitet før Mark Russinovich publiserte informasjon om det på sin blog, men holdt tilbake informasjonen av frykt for at det gigantiske sikkerhetshullet skulle utnyttes. De var derfor raskt ute med å publisere det de visste da nyheten slapp ut. Deres sikkerhetsteknologi Blacklight, et verktøy for å fjerne rootkits, oppdager nå også Sonys DRM-beskyttelse.

Microsoft har foreløpig ikke bestemt seg for om de kommer til å inkludere Sonys DRM-beskyttelse i oppdaterte signaturfiler for Windows Defender (tidligere Windows Antispyware) eller Malicious Software Removal Tool. De har "objektive kriterier for å avgjøre hvilken kode som vil bli klassifisert for fjerning. Vi evaluerer situasjonen for å avgjøre om Microsoft må foreta seg noe," sa en talsmann for Microsoft til eWeek.

Kilder: eWeek, F-Secure Weblog

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen