Microsoft endrer Office 2007

Alternativ tekst mangler

Microsoft Office 2007 Beta 2 ble sluppet for en drøy uke siden, med innebygd støtte for PDF-filer. Nå har imidlertid Microsoft bestemt seg for å droppe denne støtten i den endlige versjonen av MS Office 2007, som etter planen skal slippes i november for bedrifter, og i januar for hjemmebrukere.

Grunnen til at Microsoft skal droppe PDF-støtten er at programvareselskapet Adobe, som har utviklet det populære PDF-formatet, har truet med rettsak mot Microsoft hvis MS Office fikk innebygd PDF-støtte.

PDF-støtten har lenge vært ønsket av MS Office-brukere, og Adobe og Micosoft har hatt flere samtaler om dette. Det ble imidlertid et brudd i samtalene når Microsoft kunngjorde at MS Office 2007 skulle ha PDF-støtte uten at Microsoft og Adobe hadde kommet frem til noen enighet. Denne avgjørelsen er Adobe misfornøyd med, og har altså truet med en rettsak.

Adobe mener Microsoft må betale for eventuell PDF-støtte i MS Office, men det mener Microsoft er urimelig. Microsoft sier til sitt forsvar et mange Office-produkter allerede har en PDF-støtte på plass, og de ser ikke at MS Office er noe annerledes. Microsoft skal nå gjøre PDF-støtten tilgjengelig via et nedlastbart tilleggsprogram for MS Office.

(Kilder: Betanews, CRN)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen