Microsoft endrer ActiveX i IE6

Microsoft har lenge hatt en patentstrid gående med selskapet Eolas Technology og Universitetet i California. Eolas har nemlig tatt patent på en mekanisme som innkapsler eksterne programmer i en nettleser, og i 2003 saksøkte Eolas Microsoft. Eolas mente at Internet Explorer brøt dette patentet med sin ActiveX-teknologi, og vant frem i retten. Selskapet ble tildelt $521 millioner i erstatning, som på grunn av renter nå har steget til $560 millioner, omtrent 3,8 milliarder kroner.

Microsoft sa i utgangspunktet at de kom til å endre måten ActiveX var implementert på, men valgte etterhvert å ikke gjøre dette. Deretter forsøkte Microsoft to ganger å få patentet kjent ugyldig, men feilet to ganger. I desember i fjor bekreftet Microsoft at endringer i nettleseren likevel ville komme, selv om selskapet ennå ikke har gitt opp å anke dommen.

Oppdateringen til Internet Explorer 6 er tilgjengelig som en valgfri nedlasting på Windows Update. Den er foreløpig kun tilgjengelig for brukere av Windows XP og Windows Server 2003.

Etter at du har installert oppdateringen, vil ActiveX-kontroller ikke være slått på som standard, og brukere må klikke på kontrollen før den vil ta imot tastetrykk og museklikk. Microsoft har lagt ut instruksjoner til utviklere om hvordan de kan komme seg forbi denne restriksjonen ved hjelp av eksterne skript. De har også sluppet en sikkerhetsveileder som forteller mer om endringen.

Kilde: BetaNews

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen