Microsoft eier tastaturet ditt

Amerikanske patentmyndigheter overrasker stadig. Det er knapt den ting eller funksjon igjen som ingen har krevet eierskap til. Microsoft oppdager tydeligvis et område hvor de kunne gå inn.

Ingen scrolling uten Microsoft
De har ifølge Comon fått patent på tastene "page up" og "page down". Ifølge patentet har de nå enerett på funksjoner som gjør at du via en enkelt knapp kan flytte en side opp eller en side ned i et dokument. I patentet Microsoft har fått, står det at de nå har rettighetene på:

- En metode eller et system som gjør det mulig å scrolle eksakte deler i et dokument, som for eksempel en side.

I patentet står det også spesifisert at "page up" og "page down" tastene berøres av dette.

Med andre ord kan nå ingen andre hardware- eller softwareprodusenter benytte seg av slike scrollefunksjoner uten å spørre Microsoft om lov, og trolig betale en god avgift. Dette til tross for at disse funksjonene har vært tilstede på verdens tastaturer siden 80-tallet.


Microsoft får stadig større eierskap i ditt tastatur.

Eier flere lignende patenter

Dette er slett ikke de eneste patentene Microsoft sitter på. Blant annet eier de også retten til dobbeltklikk og scrolling med musehjulet. Microsoft har ikke disse patentene kun for moro skyld. De har tidligere gått ut og krevd penger fra blant annet linuxdistributører og -brukere, da de mener Linux bryter med flere av deres patenter.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen