Microsoft dropper WinFS

Alternativ tekst mangler
(Bilde: Wikipedia.org)

WinFS er et system som Microsoft tidligere har beskrevet som revolusjonerende. Systemet var opprinnelig planlagt til å bli en del av Windows Vista, men programvaregiganten har nå droppet slike planer.

WinFS er egentlig ikke et filsystem som eventuelt skulle erstatte filsystemet NTFS, men et lagringssystem. WinFS var ment som et tillegg til NTFS. WinFS bruker en SQL-database for å strukturere data, og skulle gi brukere tilgang til sine data på en helt annen måte enn det vi kjenner i dag i Windows.

WinFS betyr blant annet at den hierarkiske mappestrukturen vi kjenner i dag blir borte. Dette betyr i praksis at filer ikke nødvendigvis blir lagret i mapper som Mine dokumenter, men at Windows ville vise filer som er knyttet til et bestemt ønske, filtype eller søkeord.

Nå har altså Microsoft bestemt seg for å droppe WinFS, i hvert fall i sin nåværende form. WinFS slapp en betaversjon i august i fjor, men Beta 2 blir ikke sluppet. Teknologien bak WinFS skal i stedet brukes på andre Microsoft-produkter som blant annet SQL Server og Visual Studio.

(Kilder: Betanews, Wikipedia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen