Microsoft dropper Palladium?

Hva er NGSCB?
Next Generation Secure Computing Base (NGSCB) er et meget omstridt sikkerhetssystem (tidligere kalt Palladium) som kombinerer maskinvare og programvare, og skulle debutere i Windows Longhorn i 2005/2006. Det nye systemet innebærer sikkerhet som overgår det meste.

Systemet skal kunne blokkere nesten alt som er av virus og hackere. Arkitekturen bak har fått navnet "trusted-PC" som innbærer blant annet følgende.

  • Tastatur skal være vanskeligere å "avlytte", det vil si det skal bli vanskeligere å registrere dine tastetrykk utenfra.

  • Det skal være vanskeligere å gjøre endringer i aplikasjons-data som for eksempel Office-dokumenter. Dette innebærer i praksis at det ikke er en selvfølge at du kan gjøre endringer i et dokument som du har liggende på PCen din.

  • En bedrift som "eier" inneholdet i PCen din skal kunne se om data eller programvare er blitt endret.

  • Det skal være mulighet for å kryptere data.

Les mer om NGSCB i vår artikkel om Longhorn.

Blir det noe av systemet?
Det har i det siste gått rykter om at Microsoft har vurdert å skrinlegge det nye sikkerhetssystemet. I går kommenterte Microsoft saken på WinHEC-konferansen i Seattle. De nekter at systemet er dødt og begravet, men at det er ikke klart for lansering, i hvert fall ikke i sin helhet.

Det virker likevel som de som på systemet først og fremst som en visjon, en lite reell visjon. Microsoft innrømme faktisk at systemet er per i dag ikke aktuelt for å øke sikkerheten i Windows. En av utfordringene i utviklingen av NGSCB-teknologien er at nåværende programvare skal fungere med systemet, uten å måtte skrives på nytt. Microsoft mener at dette skal de klare allerede i år, slik at teknoligen skal være klar for Longhorn, men det gjenstår å se.

(Kilder: eweek.com, news.com, microsoft-watch.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen