Microsoft demonstrerte WinFS

WinFS er det nye filsystemet som Microsoft utvikler og som etter hvert skal bli et valgfritt tillegg til Windows. WinFS Beta 1 ble sluppet for to uker siden.

Microsoft har på PDC-konferansen i Los Angeles vist frem det nye filsystemet, som skal gi brukere tilgang til sine data på en helt annen måte enn det vi kjenner i dag i Windows.

WinFS har ikke den samme hierarkiske mappestrukturen som NTFS har. Data vises ikke frem som filer og mapper, men mer som datatyper som dokumenter, bilder og meldinger. Det er datatype og forbindelsen mellom ulike data som står i fokus og ikke filnavn slik vi ser i Utforsker. WinFS er organisert i "schemas" for hver temagruppe (meldinger, bilder osv). Hvert schema har flere attributter for eksempel dato og avsender for en e-postmelding.

Microsoft snakket først om WinFS på PDC-konferansen i 2003 og systemet var planlagt å bli en del av Windows Vista. Nå er det blitt trukket fra Windows Vista, men skal senere lanseres som et tilleggssystem. WinFS skal ikke erstatte filsystemet NTFS, men komme som et tillegg. WinFS brukes SQL-database for å strukturere data.

Kilde: vnunet.com, betanews.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen