Microsoft bygger Super-WiFi

Ved hjelp av ledige TV-frekvenser

Ifølge storavisene Financial Times og Telegraph er Microsoft i full gang med å eksperimentere med en ny teknologi som de kaller for Super-WiFi. I Storbritannia ønsker selskapet å bruke ledige TV-frekvenser til å levere mobilt bredbånd, melder avisene.

Årsaken til eksperimenteringen skal være at TV-frekvenser er mye lavere enn vanlig WiFi. Dermed kan nettet dekke tre ganger større områder enn dagens WiFi- teknologi. Signalene kan også lettere trenge gjennom bygninger takket være den lavere frekvensen.

Når lange avstander: Hvis alt går etter planen skal du kunne surfe på nettet langt unna et modem uten behov for mobilt bredbånd. Microsoft ønsker å ta ibruk TV-signaler for å få til dette.
Når lange avstander: Hvis alt går etter planen skal du kunne surfe på nettet langt unna et modem uten behov for mobilt bredbånd. Microsoft ønsker å ta ibruk TV-signaler for å få til dette.

Ifølge Cnet går Super-WiFi over frekvensområdet mellom 300 og 400 Mhz. Det er et område som ble sluppet av Telestyret FCC tilbake i 2008 for ulisensiert bruk.

– De ledige TV frekvensene har et enormt potensiale til å gi trådløse tilkoblinger til mange flere mennesker og steder, sier Dan Reed, Microsofts visepresident for teknologi og strategi til The Telegraph .

Forsøket vil starte i Cambridge allerede den 29. juli. Selskapet ønsker blant annet å finne ut om det går an bruke TV-frekvensene uten å forstyrre TV-signaler. Hvis alt går etter planen, vil Microsoft bruke teknologien i andre europeiske land. Telemyndighetene i Japan og Singapore har allerede stor tro på prisjektet og kastet seg i forhandlinger med datagiganten.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen