Microsoft bryter helt med fortiden

I sin blogg har Microsofts Charlie Kindel bekreftet en del ting som inntil nylig bare har versert som rykter omkring nye Windows Phone 7. Et av disse ryktene er at det nye systemet ikke vil støtte applikasjoner fra det gamle.

Ifølge Kindel trengte Microsoft forandring, og et fullstendig brudd med det gamle ble nødvendig. Microsoft har vært tydelige på at de med Windows Phone 7 ønsker å bygge videre på teknologier som i dag fungerer andre steder, fremfor å finne opp hjulet på nytt.

.NET, Silverlight og XNA

For ny programvare til Windows Phone 7 er det tre plattformer som gjelder. Disse plattformene er .NET, Silverlight og XNA. Førstnevnte vil mange kjenne fra Windows, mens Silverlight er Microsofts Flash-konkurrent. XNA er applikasjonsplattformen Microsoft bruker i mediespilleren Zune.

Ut over disse plattformene nevnes Microsofts egne utviklerverktøy og nyere internettstandarder som viktige ting i utvikling av applikasjoner for Windows Phone 7.

Windows Mobile 6.5 vil leve i flere år

I samme innlegg sier Kindel også at Windows Mobile 6.5 vil leve videre lenge. Microsoft skal etter hva Kindel sier fortsette å støtte Windows Mobile i flere år fremover, og hjelpe sine partnere med nye telefoner basert på plattformen.

Les også:
- Vent med Windows Mobile
Sniktitt på WP7
Ingen Sense i Windows Phone 7

(Kilde: Charlie Kindel on Windows Phone Development)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen