Microsoft bekrefter feil i Windows

Microsoft har bekreftet en feil i Vista, Windows Server 2008 og lanseringskandidaten til Windows 7, en feil som fortsatt ikke er fikset.

Feilen skal visstnok ikke berøre Windows 7 RTM eller Server 2008 R2 RTM, og heller ikke 2000 eller XP.

Det skal dreie seg om en sårbarhet i Server Message Block (SMB) som kan brukes til å ta full kontroll over PC-er fra en fjern datamaskin. SMB er en protokoll som brukes til å dele filer og skrivere i Windows.

Det skal allerede være lagt ut en skadelig kode på nettet som påstås å kunne føre til Windows-krasj og medføre blåskjerm i Vista og Windows 7.

Microsoft jobber med saken, men har ikke bestemt noen dato for lansering av en oppdatering som kan fikse den aktuelle feilen.

Programvaregiganten foreslår at brukere av Vista og Windows 7 RC deaktiverer SMB 2 via registeret i Windows, eller blokkerer TCP porter nummer 139 og 445 i brannmuren. Det siste alternativet kommer til å påvirke bruken av en rekke viktige programmer og tjenester i Windows.

Vi i Hardware.no advarer brukere mot å berøre registeret i Windows, i hvert fall dersom ikke du er vant å jobbe med dette verktøyet. Har du endret noe du ikke burde endret, finnes det ingen angremulighet. Les vår guide.

Dermed er det eneste reelle alternativet for de fleste å vente på sikkerhetsoppdatering fra Microsoft.

(Kilde: Computerworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen