Microsoft bak Opera-pengene

I forrige uke kom Opera Software med en pressemelding på Oslo Børs der det stod at de hadde inngått forlik for den nette sum av 88 millioner kroner med en hemmelig aktør. Det stod heller ingenting om hva avtalen gikk ut på. Mange spekulerte da i om det faktisk var Microsoft som inngikk forlik med Opera. CNet påstår i dag at de har en bekreftelse på dette.

Wium Lie sier at "vi sendte noen fakta videre til et stort internasjonal selskap, og inngikk forlik før vi gikk rettens vei". Videre uttalte han at "dette er en løsning på noe som ligger meg svært nær hjertet", noe som kan tolkes som sterk hinting i retning Microsoft. Det foreligger ingen kommentar fra Microsoft.

Dette er en løsning på noe som ligger meg svært nær hjertet - Håkon Wium Lie

De fleste som driver med webutvikling vet at det ofte er lettere å skrive nettsider for Opera enn for IE, siden alle standardene som Opera følger er lagt opp av The World Wide Web Consortium, som også var Wium Lies tidligere arbeidsplass.

88 millioner kroner tilsvarer alle inntektene til Opera i 2003, mens det for Microsoft er snakk om småpenger. Likevel er dette en symbolsk seier for Opera Software. Opera slapp nylig versjon 7.5 av den populære nettleseren, som du kan hente ned fra Opera.com.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen