Microsoft avslutter Visual Basic-støtte

Totalt har nesten 1200 utviklere signert underskriftskampanjen, som krever at Microsoft utvider støtteperioden for Visual Basic 6. Mange Visual Basic-utviklere ser på Visual Basic .NET som et helt nytt språk, og det er svært mye arbeid involvert i å skrive om programvare til den nye plattformen. Ofte må man bare skrive hele programmet om igjen fra begynnelsen, en prosess som tar mye tid og koster mye penger.

.NET-versjonen er Visual Basic bare i navnet - Rich Levin, VB-utvikler

Ved å avslutte støtten for Visual Basic, vil ikke Microsoft lenger tilby kritiske oppdateringer og gratis hendelsessupport. De som har undertegnet kampanjen håper at Microsoft vil fortsette å utvikle Visual Basic 6 i parallell med Visual Basic .NET, siden svært mange fremdeles har programvare som kjører på den eldre plattformen.

.NET-versjonen er Visual Basic bare i navnet, skriver Rich Levin i ein blogpost. Enhver organisasjon med en investering i Visual Basic-kode ... blir tvunget til å fryse utvikling av deres nåværende kodebase, og å reinvestere all tiden, innsatsen, åndsverk og utgifter for å skrive programmene om igjen fra begynnelsen, fortsetter han.

Microsoft har foreløpig ikke komt med noen utspill i forbindelse med underskriftskampanjen, og det finnes ingen indikasjoner på om selskapet kommer til å ta kampanjen til følge.

Kilde: UK Builder

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen