Microsoft annonserer på piratside

Aftenposten har i dag en artikkel omhandlende kjente firmaer, som Dell, Nordi, Asono og Komplett, som har annonsert på piratnettstedet The Pirate Bay. Vi har i dag fått tips at denne saken ikke er enestående, og på nettsidene til IRC-kanalen #TvTorrents finner vi i dag reklame fra selveste Microsoft. Samtidig blir vi også gjort oppmerksom både Komplett og Asono har vært gjengangere der tidligere.

Microsoft var totalt ukjent med annonseringen, og deres representanter var ikke en gang i stand til å få opp nettsidene vi snakker om - mest sannsynlig fordi deres IP-adresser er blokkert. De mente de selvsagt ikke kunne stå inne for annonsering på en slik side.

Annonsene blir formidlet gjennom annonseselskapet TargetPoint. Lars E. Elstad i Asono sier han aldri har hørt om selskapet, og har ingen anelse om hvordan annonser for dem kunne dukke opp på slike sider. De bruker Mediacom til sin annonsering, og de kunne ikke spore noen annonser til noen av de nevnte nettsidene.

Merk at vi på ingen som helst måte har ønske om å være tilstede på slike sider sier Elstad. Hvor pengene til disse annonsene kommer fra er derfor ukjent.

Når vi spurte administratorene bak nettstedet om hva de syntes om at Microsoft reklamerte hos dem, fikk de nærmest latterkick. De var ikke klar over dette selv, og sa at de ikke selv bestemte søkeordene for annonsene. Da kan man spørre seg om hvordan piratnettsteder uvitende kan reklamere for uvitende firmaer som ikke vil ha noe med sidene å gjøre.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen