Microsoft annonserer gratis antivirus

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Microsoft sa i en pressemelding i går at selskapet planlegger å lansere et eget antivirusprodukt med kodenavn "Morro." Selv om dette kanskje høres gøy ut for oss sluttbrukere, så er ikke selskaper som Symantec, F-Secure og McAfee like blide. Det skal nemlig være helt gratis å laste ned Morro, står det i pressemeldingen.

Microsoft hevder at Morro vil være en lett antivirusløsning som skal kjøre bra på selv eldre datamaskiner, og at programmet derfor vil være ideelt for eldre datamaskiner. Samtidig avslutter Microsoft sin abonnementstjeneste Windows Live Onecare, og sier at teknologien bak Onecare vil bli tatt med videre i Morro.

Ny antitrustsak?

Morro vil ikke leveres med Windows, men vil være en ekstern nedlasting som skal fungere på Windows XP, Vista og 7. En antitrust-advokat som Cnet har snakket med, mener at dette klart vil bli en ny antitrustsak for Microsoft.

- Dette er et gammelt tema, tanken om å gi vekk gratis produkter som andre selger og det er absolutt garantert at det vil få oppmerksomheten til antitrustmyndighetene i Europa, Korea, Japan og andre steder, sa Daniel Wall til Cnet. I USA fokuserer antitrustlovene hovedsaklig på skade påført forbrukere, og ikke konkurrenter, og en slik sak der er mindre sannsynlig.

Hva sier antivirusselskapene?

- Det er for tidlig å si noe om dette, hevdes det hos McAfee. Sophos tror også at antitrust-saker ikke vil komme opp.

- Jeg er ingen ekspert på slike ting, men forutsatt at Microsoft ikke inkluderer Morro i sitt operativsystem, så vil jeg bli overrasket om det blir en antitrustsak ut av det. Alt som oppfordrer flere mennesker til å kjøre antivirus må være gode nyheter for alle sammen, sa Graham Cluley i Sophos til Cnet.

Microsoft slipper Morro i andre halvdel av 2009.

(Kilder: Microsoft (2), Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen