Microsoft angriper Android-mobiler

– Du må være en dataforsker for å forstå deg på Android.

Den frittalende Microsoft-sjefen Steve Ballmer langer ut mot Googles mobile operativsystem, og synes det er altfor komplisert for vanlige brukere.

Ikke imponert

Steve Ballmer er kjent for å være svært kritisk til konkurrentene sine, og pleier ofte å latterliggjøre det meste som ikke har en Microsoft-logo på seg. Da han ble spurt på den årlige Web 2.0-samlingen i San Francisco om han kunne sammenlikne fordelene mellom en mobil med Windows Phone eller Android installert, kom han med følgende gullkort:

«Du trenger ikke å være en dataforsker for å forstå deg på Windows Phone. Det gjør du med Android. Det er vanskelig for meg å bli engasjert over nye Android-mobiler», uttalte Ballmer. Han var litt mildere i kritikken sin mot Apple, som han omtalte som «god konkurrent, men allerledes».

– En Windows Phone-mobil får jobben gjort

Han stopper imidlertid ikke der, og prøver seg på en liten sammenlikning mellom en Windows Phone-mobil og iPhone:

«Begge to [iPhone og en Windows Phone-mobil] kommer til å føles gode ut i hånden din, og begge kommer til å se pene ut. Men når du tar i en Windows Phone-mobil og bruker den... Informasjonen din er i front, og du trenger ikke å bla deg gjennom et hav av ikoner og "bla bla bla"... En Windows Phone-mobil får jobben gjort.»

Han avviser at Microsoft planlegger å lansere sin egen mobil for å konkurrere med Apples iPhone, og sier selskapet nøyer seg med å lage programvare andre maskinvareprodusenter kan benytte seg av .

(Kilde: Telegraph)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen