Microsoft advarer mot Safari

Det er ingen hemmelighet at de to gigantene ikke er verdens beste venner, men nå går Microsoft ut og advarer Windows-brukere om å bruke Apples nettleser Safari, av sikkerhetsgrunner.

Safari via Itunes
Opprinnelig var det ikke mange Windows-brukere som benyttet Safari, men gjennom den siste oppdateringen av Itunes fulgte Safari med. Etter massiv medieoppmerksomhet rundt sikkerhetsproblemer med Internet Explorer, var mange nygjerrige, og valgte og prøve Apples nettleser. Det liker Microsoft dårlig.

Advarslen om å benytte Safari skyldes imidlertid ikke misunnelse, men et sikkerhetsproblem som ble oppdaget i midten av mai.

Teppebombing
Kombinasjonen av sikkerhetshullet i Safari, og måten Windows behandler kjørbare filer lager rom for det som kalles teppebombing. Det vil altså si at skadelig filer invaderer skrivebordet ditt, og kan skape et sant kaos.

Sikkerhetshullene i både Windows og Safari betegnes begge som moderate, men sammen kan de bli et potensielt problem for brukerne. Microsoft har dermed advart mot Safari-bruk for alle Windows-operativsystemer, frem til det lanseres en sikkerhetsoppdatering.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen