Microsoft advarer asiatiske land

Grunnen til at han kommer med denne advarselen, er at det finnes 228 patenter som Linux på en eller annen måte bryter. Dette er tallene en ny forskningsrapport kommer med, ifølge Ballmer, som ikke sa noe om hvilken forskningsrapport det gjaldt.

Open Source Risk Management Group uttalte tidlegare i år at eventulle patentkrav mot Linux, kan føre til at brukarane må ta smellen. Forsvarsdepartementet i Singapore skiftet til Linux på 20 000 maskiner i forrige måned. Flere regjeringer i regionen leter nå også etter løsninger basert på åpen kildekode, og land som Kina, Japan og Sør-Korea har inngått en avtale om å sammen utvikle programvare for Linux.

Blant annet den kinesiske regjeringen ser Microsoft sine operativsystemer som en potensiell trussel, og mange konspirasjonsteoretikarar tror at Windows-koden kan gi den amerikanske regjeringen tilgang til kinesiske nettverk og sette disse ut av drift.

Vi tror vår programvare er mye sikrere enn åpen kildekode. Den er sikrere fordi vi står bak den, vi fikser den, og fordi vi bygget den. Ingen vet hvem som står bak åpen kildekode la Ballmer til på slutten av konferansen.

Kilde: Reuters

Kommentarer (2)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen