Microsoft åpner universet

Google har tidligere lansert Google Sky, som gir deg muligheten til å utforske verdensrommet.

Nå kommer Microsoft med prosjektet Worldwide Telescope, som gjør mye av det samme. Her får du mulighet å se bilder av stjerner, planeter og andre himmellegemer. Tjenesten formidler informasjon fra mange av verdens teleskoper og astronomiske organisasjoner.

Du skal kunne klikke på ett punkt på skjermbildet, og kunne zoome inn og ut fra det aktuelle punktet. Det skal også være mulig å se verdensrommet gjennom ulike typer filtre med forskjellige bølgelengder.

Prosjektet skal visstnok være en del av et større prosjekt. Det utvikles en egen versjon for astronomer – et prosjekt som drive av National Science Foundation.

Hovedhensikten med Worldwide Telescope er likevel at amatørastronomer, lærere og barn skal kunne få gleden av det. Verktøyet er i liket med Google Sky gratis å bruke.

Last ned

Programvaren for Microsoft Worldwide Telescope kan lastes ned fra denne siden. Programmet kan kjøres på PC eller Mac (Bootcamp), hvor systemkravene er Windows XP SP2/SP3 eller Vista. Les mer om systemkravene på denne siden.

Detaljene finner du på worldwidetelescope.org.

(Kilde: San Fransisco Chronicle)

Kommentarer (42)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen