Microsoft ”tar av seg hatten” for iPhone

Apple-sjef Steve Jobs lar sjelden sjansen gå fra seg til å komme med nedsettende kommentarer om Microsoft og operativsystemet Windows. Motparten har tydeligvis valgt en annen strategi. Nå skryter toppsjefen i Microsoft, Steve Ballmer, av Iphone.

Les også:

- Vi tester Apple iPhone
- Apple åpner iPhone
- Microsoft kopierer iPhone

Tar av seg hatten

Ballmer mener Apple har gjort ”en bra jobb” og at han ”tar av seg hatten” for grensesnittet i mobilen. Det Ballmer skryter mest av er hvordan multitouch-grensesnittet får fornuftig utnyttelse av forskjellige håndgester, skriver MacWorld.

Riktignok legger Ballmer til at Apples mobiltelefon også står foran et par utfordringer og at datagiganten har notert seg hvilke. På spørsmål om hvem han ser på som de største konkurrentene til Windows Mobile lister han opp et mulig Google-initiativ, Apple og RIM (Blackberry).

Kritikk til Iphone

Samtidig får Apple kritikk fra en av grunnleggerne av dataselskapet. Steve Wozniak, som var med å starte Apple, klager på hvordan selskapet har lukket Iphone. Han mener Apple ikke ser på telefonen som dataplattform som brukerne kan installere egne programmer på, skriver Engadget.

- Jeg støtter hackerne fullt ut – rebellene som prøver å frigjøre mobilen, sier Wozniak.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen