Kommer Office til Linux? Ryktene åpner for muligheten.
Kommer Office til Linux? Ryktene åpner for muligheten. (Bilde: iStock/16897651, Microsoft, Larry Ewing, Simon Budig og Anja Gerwinski.)

Microsoft vurderer Office til Linux

Kan komme allerede neste år.

Den frie og åpne operativsystemfamilien Linux blir stadig mer utbredt, takket være økt brukervennlighet i de mest populære utgavene og lanseringen av mange storspill på plattformen.

Flere offentlige myndigheter velger å bytte til Linux-baserte systemer, og dermed må gamle giganter som Microsoft brette opp ermene for å ta igjen tapte markedsandeler.

Ifølge nettsiden Phoronix skal nemlig det amerikanske selskapet være interessert i å slippe en egen Linux-versjon av kontorpakken Office. Dette kan skje allerede i 2014.

Full Linux-utgave

Økt bruk av Linux innebærer økt bruk av gratis Office-rivaler som OpenOffice og LibreOffice. Man kan riktignok dytte inn Microsoft-pakken i Linux via tjenester som Wine, men dette er ikke et fullverdig alternativ.

I helgen ble konferansen Free Open-Source Developers' European Meeting (FOSDEM) avholdt i Brüssel i Belgia. Her fikk nettsiden Phoronix høre en interessant nyhet fra en ikke-navngitt kilde, som gikk ut på at Microsoft for alvor vurderer å ta en ordentlig titt på en fullstendig Linux-utgave av Office.

Linux har vist seg å være et kommersielt levedyktig system, noe Microsoft ikke kan ta seg råd til å gå glipp av. Selskapet skal for eksempel gi ut en Office-versjon på det Linux-baserte operativsystemet Android for smarttelefoner senere i år.

Ingen Linux-fiende

Microsoft er angivelig i gang allerede med å teste Linux-versjoner av Office internt. Om dette resulterer i en lansering i 2014 gjenstår å se, men det er ikke helt umulig.

Den amerikanske datagiganten er ikke helt fremmed fra å jobbe med ulike Linux-prosjekter. De bidrar for eksempel til virtualiseringsdrivere for Linux-kjernen, og sponser blant annet den årlige LinuxTag-konferansen i Tyskland.

Foreløpig er det ingen offisielle Microsoft-programmer for Linux, med unntak av samtaletjenesten Skype, som selskapet kjøpte opp tidligere.

(Kilde: Phoronix)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen