– Microsoft vurderer å redde Winamp

Det kan fremdeles være håp for den ærverdige mediespilleren.

Nylig ble det kjent at selskapet AOL er i ferd med å stenge ned den godt voksne mediespilleren Winamp med tilhørende nettsider og -tjenester. Men planene om å sende den gamle traveren til hinsidigheten er kanskje ikke så sikre likevel – teknologinettstedet Techcrunch har kilder som hevder AOL er i snakk med selveste Microsoft om et salg av Winamp.

Hvor mye lit vi skal feste til slike anonyme kilder er alltid et spørsmål, men det som gjør disse ubekreftede opplysningene så interessante er at verken AOL og Microsoft har villet gi en kommentar. Og når ingen av aktørene er interesserte i å avkrefte slike rykter, kan det jo godt være at det faktisk ligger noe i det.

Ifølge disse kildene skal det altså nå pågå forhandlinger mellom AOL og Microsoft, hvor det store spørsmålet selvfølgelig er prisen.

Fra de gode, gamle dager

«Dagens ungdom» har kanskje ikke noe særlig kjennskap til Winamp, alle som var med på MP3-revolusjonen på slutten av forrige årtusen vil nok huske den lille MP3-spilleren som «really whips the llama's ass» (YouTube-lenke).

Selskapet AOL (America OnLine) kjøpte opp det selskapet bak Winamp i 1999, og noen vil vel si at det på ingen måte gavnet den videre utviklingen av programmet.

Skulle du ønske å prøve spilleren slik den fremstår i dag, kan den lastes ned fra hjemmesiden frem til den 20. desember i år. For dere som heller vil mimre litt, finnes det heldigvis også eldre versjoner å få tak i.

Fra HW-arkivet:
Hvordan lage ditt eget Winamp-script >>>

Kilde: Techcrunch

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen