Microsoft-virtualisering i RC1

En beta-versjon av Hyper-V ble inkludert i Windows 2008 Server, men den har senere  blitt tilgjengelig i RC1 og forventes å stå ferdig etter sommeren.

Offisielt sett kan du kun virtualisere andre Microsoft-operativsystemer og Suse Linux. Grunnen til at man har tatt sistnevnte inn i varmen er nettopp fordi Novell har en samarbeidsavtale med Microsoft som ble gjeldende i fjor.

Det er viktig å merke seg at Hyper-V RC1 ikke fungerer med System Center Virtual Machine Manager (kun RC0). Ifølge Microsoft ser man på muligheten for å løse dette med en "patch".

Microsoft har gjort det klart at de ønsker å gå i konkurranse med VMware på virtualisering. Selskapet har imidlertid en stor ulempe av at de kommer sent i gang og selv om Virtual Server 2005 har vært på markedet en god stund, har Microsoft aldri klart å befeste sin posisjon i dette segmentet.

Det gjøres helt klart et nytt forsøk med Hyper-V, men det blir ingen enkel oppgave å ta opp kampen med VMware, Citrix (Xen) - samt mer nisjeorienterte produkter som Virtuozzo og Virtual Iron.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen