Microsoft vil låse nye spill til Windows 8

Vil du ha nyeste DirectX må du over på Windows 8.

Om du har sett frem til å spille nye og moderne spill på maskinen du har i dag, må vi skuffe deg. En representant for Microsoft forteller nå at den nyeste grafikkmotoren, DirectX 11.1, kun vil bli tilgjengelig på Windows 8.

På et Microsoft-forum forteller Daniel Moth, en utvikler hos Microsoft, at Direct X 11.1 er en del av Windows 8, på samme måte som DirectX 11 var en del av Windows 7.

Men det er en stor forskjell, da Windows 7 kom med sin DirectX 11 fikk også Vista-brukere nyte godt av oppgraderingen, i form av en egen DirectX 11-versjon tilpasset det tidligere operativsystemet. Slik blir det ikke denne gangen.

Enn så lenge er eneste alternativet for DirectX 11.1 å skaffe deg Windows 8.

DirectX 11.1 gir deg moderne grafikk

DirectX er Microsofts grafikkbibliotek, og er funksjonalitet som er bakt inn i operativsystemet. Ved å programmere spill opp mot dette biblioteket vil spillutviklerne, og sluttbrukerne, kunne nyte godt av all funksjonalitet som er innebygget.

Nye versjoner av DirectX bringer stadig med seg spennende teknologi. Samt en bedre og mer effektiv behandling av grafiske elementer generelt.

Blant godsakene i DirectX 11.1 finner vi støtte for stereoskopisk 3D, som gjør at du kan kose deg med 3D-støtte uansett skjermkortprodusent. For en komplett liste over hva som er nytt under DirectX 11.1 kan du titte på Microsofts nettsider.

Det store spørsmålet blir hva spillutviklerne gjør. Velger de å bruke det nyeste biblioteket fra Microsoft vil du som sluttbruker bli nødt til å ha Windows 8 for å nyte godt teknologien.

Erfaringsmessig er det liten grunn til å frykte det, de fleste spill kommer med støtte også for tidligere DirectX-versjoner, siden det ville vært svært lite taktisk å utelukke potensielle kundegrupper, men da vil du miste de godbitene den nye DirectX-versjonen byr på. Et unntak her er Crysis 3, som krever DirectX 11.

(Kilde: Neowin)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen