Microsoft er på vei inn i bilene. Bildet er fra presentasjonen av «Windows in the Car» i fjor.
Microsoft er på vei inn i bilene. Bildet er fra presentasjonen av «Windows in the Car» i fjor. (Bilde: Microsoft/YouTube)

Microsoft vil la deg bruke stemmeassistenten Cortana på frontvinduet i bilen

Windows-giganten trapper opp bilsatsingen sin.

Mange IT-aktører har begynt å vise interesse for bilmarkedet, og nå har også Microsoft kastet seg på for alvor. Som avisen Taipei Times melder er Microsoft nemlig i ferd med å skaffe seg partnere for å utvikle «tilkoblede» biler.

Windows-produsenten skal allerede ha vist frem en prototype på en Internett-tilkoblet bil med et grensesnitt som baserer seg på Microsofts stemmeasssistent Cortana. 

Kan brukes på frontvinduet

På denne prototypen skal Cortana visstnok fungere sammen med et navigasjonssystem som projiseres på frontvinduet. Dermed skal stemmeassistenten blant annet kunne vise nærliggende steder av interesse, for eksempel restauranter du har søkt etter, direkte på vinduet.

Cortana gjør det blant annet mulig å få opp informasjon om restauranter med stemmen, og med det nye bilsystemet kan disse vises direkte på frontvinduet.
Cortana gjør det blant annet mulig å få opp informasjon om restauranter med stemmen, og med det nye bilsystemet kan disse vises direkte på frontvinduet. Foto: Microsoft

Det er uvisst akkurat hvilke selskaper Microsoft har innledet samarbeid med, men det skal dreie seg om et knippe taiwanske teknologiaktører. Microsoft har heller ikke antydet noe tidsvindu for når vi eventuelt får se løsningen i biler.

Konkurrent til Apples «CarPlay»

Microsoft kunngjorde bilsatsingen sin allerede i april i fjor, som blant andre The Verge meldte, men siden den gang har det vært relativt stille omkring det nye bilkonseptet, som har fått navnet «Windows in the Car».

Konseptet er langt på vei en direkte konkurrent til Apples CarPlay-løsning , og innebærer i korte trekk å legge til rette for å bruke Windows Phone-funksjonaliteten på bilens digitale system i et tilpasset, bilvennlig format. Konseptet har nå altså blitt videreutviklet til også å omfatte Cortana.

For et større innblikk i hva det dreier seg om kan du sjekke ut demonstrasjonen av «Windows in the Car»-konseptet i videoen under, som altså er fra april i fjor.

Microsoft skal lansere nytt nettbrett og Lumia-mobiler: Det skjer på et arrangement i New York ganske snart »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen