Slik ser det spesielle tastaturet ut. Du kan se det demonstrert i videoen nederst i saken.
Slik ser det spesielle tastaturet ut. Du kan se det demonstrert i videoen nederst i saken. (Bilde: Skjermdump/Microsoft)

Microsoft utvikler tastatur med e-papirskjerm

Gir deg en mengde berøringsfunksjoner på samme sted.

Hvis du har fulgt med på utviklingen innen litt sær maskinvare de siste ti årene, har du kanskje fått med deg de helsprø OLED-tastaturene fra Art Lebedev – de som har en egen OLED-skjerm i hver eneste knapp. Nå er det kjempen Microsoft som utvikler sitt eget svært spesielle tastatur.

Selskapet har nemlig vist frem Surface-tilbehøret DisplayCover. Det ser ut som et noenlunde ordinært tastaturdeksel, med unntak for en stripe øverst. Stripen er en e-papirskjerm med berøringssensor, der knapper og funksjoner skifter etter behov.

Åpner du for eksempel Photoshop på nettbrettet vil tilbehøret vise deg verktøylinjene dine for å spare skjermplass. Det høres kanskje ikke mye ut, men på for eksempel en brettskjerm på rundt 10 tommer hjelper hver eneste lille kvadratmillimeter på skjermareal og oversikt.

Kan tilføre mange funksjoner

Den lille berøringsskjermen har en oppløsning på 1280 x 305 piksler, og skal i tillegg kunne brukes som signaturfelt, eller til å klypezoome i det som vises på skjermen uten at pølsefingrene kommer i veien for bildet.

Tastaturet er foreløpig kun utviklet som tilbehør til Surface Pro 2, og her er berøringsfeltet like bredt som skjermen.

Foreløpig er tastaturet i utvikling, og det er usikkert om det kommer i salg. Hvis det gjør det skal imidlertid batteritiden være god, ettersom e-papir kun bruker strøm når bildet skifter.

Har begått sære tastatur før

Applied Sciences Group er navnet på avdelingen i Microsoft som har utviklet tastaturet. I sin bloggpost viser de også til et tidligere konsepttastatur som ble lansert under navnet Adaptive Keyboard i 2009. Akkurat som de sprø løsningene fra Art Lebedev hadde også dette tastaturet en skjerm i hver tast, men det hadde også en berøringsskjerm over tastene.

Under ser du Microsofts presentasjonsvideo for DisplayCover.

(Kilde: Microsoft via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen