Microsoft Invoke skal ta opp konkurransen med Google Home og Alexa
(Bilde: Microsoft)

Microsoft Invoke skal ta opp konkurransen med Google Home og Alexa

Nye detaljer om smarthøyttaleren er avslørt.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I desember i fjor kunne vi melde at Microsoft planlegger sin egen smarthøyttaler som blir en direkte konkurrent til Google Home-høyttaleren. Som MSPoweruser melder har det dukket opp litt mer informasjon om hva vi har i vente fra.

Ifølge opplysninger som dukket opp tidligere denne måneden skal Microsofts smarthøyttaler visstnok hete «Invoke» og får integrert støtte for den Microsoft-eide kommunikasjonstjenesten Skype.

I tillegg til dette kom det nylig enda mer informasjon i form av en oppdatering av Cortana-appen til Android som noen brukere fikk tilgang til, og som inneholder en funksjon for oppsett av høyttaleren.

Får Spotify-støtte

Harman Kardon-samarbeid kan gi skikkelig gromlyd.
Harman Kardon-samarbeid kan gi skikkelig gromlyd. Foto: Microsoft

Ifølge denne oppdateringen får Invoke integrert støtte for flere av de store musikkstrømmetjenestene, inkludert den mest populære, Spotify. Også støtte for Pandora, iHeartRadio og TuneIn vil være på plass.

Ellers skal smarthøyttaleren altså støtte Microsofts stemmeassistent Cortana, som vil sette deg i stand til å bruke høyttaleren til å blant annet spille av musikk, lese opp nyheter og ringe opp venner. Funksjonaliteten blir altså ganske lik den man finner på konkurrenter som Google Home og Amazon Echo.

Fra før er det kjent at høyttaleren produseres i samarbeid med den kjente Hi-Fi-aktøren Harman Kardon, som kan tyde på at produktet skal skille seg ut ved å levere ekstra solid lydkvalitet. Microsoft har tidligere brukt begrepet «premium-lyd» i beskrivelsen av høyttaleren.

Pris og lanseringstidspunkt er ennå ikke kjent, men ryktene sier at Microsoft skal fortelle oss mer om sitt nye lydprodukt på en konferanse neste måned. Selskapet slapp en teaser av høyttaleren i desember, som du kan se under.

Microsoft har en stor Windows-oppdatering på vei: Den kommer bare til noen mobiltelefoner »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen