(Bilde: Peteri/Shutterstock.com)

Microsoft utbetalte rekorddusør til hacke-ekspert

Oppdaget en alvorlig utnyttelsesteknikk i Windows.

Sikkerhetshull i programvare er noe som stadig forekommer og som ser ut til å være vanskelig å eliminere fullstendig. En av de største synderne den siste tiden har vært Java, og nylig ble det oppdaget alvorlige sikkerhetshull i nettleseren Internet Explorer.

For å redusere forekomsten av slike har flere IT-aktører begynt å utlove dusører til folk som klarer å avsløre sikkerhetshull, noe blant andre Google har gjort for å gjøre sin Chrome-nettleser bedre.

Verdifull avsløring

Microsoft har også lang tradisjon for å gjøre dette, og nå melder nyhetsbyrået Reuters at selskapet nylig utbetalte en klekkelig sum til en hjelpsom hacker-ekspert.

Den heldige mottakeren var James Forshaw, sjefen for det britiske sikkerhetsselskapet Context Information Security. Forshaw oppdaget en helt ny såkalt utnyttelsesteknikk i Windows, og for jobben fikk han en belønning på solide 100 000 dollar, rundt 600 000 kroner. Dette er Microsofts høyeste dusør hittil.

Sikkerhetsstrateg i Microsoft, Katie Moussouris, skriver på bloggen sin at bakgrunnen for den høye summen er at oppdagelsen setter Microsoft i stand til å utvikle beskyttelse mot hele «klasser» av ulike angrep, noe som gjør den svært verdifull.

Pågående dusørprogram

Detaljene rundt den nye utnyttelsesteknikken har Microsoft av naturlige årsaker valgt å ikke offentliggjøre før problemet er fikset, og dermed er det uvisst akkurat hva den innebærer og hva den kan brukes til.

James Forshaw har for øvrig også tidligere gjort seg bemerket hos Microsoft. Han mottok en dusør på 9400 dollar for å ha oppdaget sikkerhetsfeil i testversjonen av Internet Explorer 11.

Utbetalingen er en del av et pågående dusørprogram som Microsoft iverktsatte for flere måneder siden, som hittil har gitt utbetalinger på til sammen 128 000 dollar, inkludert den seneste rekorddusøren.

Facebook har også slitt med sikkerhetshull: Disse var åpne i et helt år »

(Kilde: Microsoft, Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen