Microsoft trekker tilbake Tyskland-bilder

Microsoft trekker tilbake Tyskland-bilder

«Streetside» ble for nærgående for tyskerne.

Etter å ha mottatt en drøss av klager fra urolige tyskere, har Microsoft valgt å fjerne den nye tjenesten kalt «Streetside» i Tyskland.

God idé

Streetside er på mange måter Microsofts svar på Googles Street View, og lar brukere bla igjennom bilder av alt fra gatehjørner til veier til parker i nabolaget sitt. Google har hatt stor suksess verden over med sin Street View-tjeneste, men også de slet med det tyske markedet.

For Googles del endte det hele med at de trakk seg ut av Tyskland for omtrent ett år siden, men har siden den tid kommet sakte tilbake igjen med Street View et par utvalgte steder, som blant annet Berlin.

Microsoft har lagt inn mye tid i det nye prosjektet, og startet allerede i mai i fjor, og har så langt lagt ut Streetside-bilder fra 31 byer og områder. Dette inkluderer Berlin, Düsseldorf og München, ifølge en oversikt publisert den 1. mars. Ytterligere 21 områder i Tyskland er planlagt fotografert i løpet av 2012, men det kan virke som det vil ta en stund før de blir gjort tilgjengelig for de tyske brukerne.

Mange klager

Microsoft forklarer i en pressemelding hvorfor de har valgt å trekke Streetside fra det tyske markedet:

– Flere tyske brukere har fortalt oss at de er bekymrede for måten vi behandler forespørsler om å viske ut detaljer i Bing Streetside. Ettersom vi tar personvernet til kundene våre svært seriøst, har vi valgt å fjerne tjenesten Streetside Beta i Tyskland fra nettet. Dette vil fortsette frem til vi finner en tilfredstillende løsning for alle parter.

Tyskerne tar altså personvernet sitt veldig seriøst. Før tjenesten en gang ble lansert i desember i fjor, hadde tyskerne mulighet til å sende inn forespørsler til Microsoft om å skravere ut både hus og ansikter de følte brøt mot personvernet. I tillegg hadde Microsoft sitt eget automatiske system som sensurerte ansikter, registreringsskilt og nakenhet fra Streetside-bilder.

Etter at tjenesten var lansert var det fortsatt mulig å sende klager til Microsoft for å få fjernet eller sensurert bilder av seg selv eller huset sitt, noe flere brukere skal ha gjort. Det endte altså likevel opp med at tjenesten ble tatt ned.

(Kilde: PC World)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen