Microsoft tester ut Windows 10 på Android-telefoner
(Bilde: Microsoft / fra YouTube-video.)

Microsoft tester ut Windows 10 på Android-telefoner

Skal tilsynelatende prøve å skvise ut Android fra mobilene til kinesiske Xiaomi.

Microsoft har som kjent fremdeles en liten andel av markedet innen mobile operativsystemer med sin Windows Phone-plattform, men nå ser det ut til at Microsoft er i ferd med å trappe opp innsatsen for å øke markedsandelene sine. Det kom frem i et innlegg på Windows-bloggen nylig i forbindelse med Windows Hardware Engineering Community-konferansen i Kina.

Under konferansen kom det blant annet frem at den kinesiske mobilprodusenten Lenovo skal satse hardt på produksjon av Windows Phone-baserte enheter fremover. Den mest interessante nyheten er nok imidlertid prosjektet som Microsoft har på gang med en annen stor mobilprodusent, nemlig Xiaomi.

Skal teste ut Windows 10 på Android-telefoner

Microsoft kunngjorde nemlig et samarbeid med Xiaomi som innebærer å teste ut mobilutgaven av Windows 10 på selskapets mobiltelefoner, som altså i utgangspunktet kjører Android-operativsystemet. Prosjektet omfatter i første omgang toppmodellen Mi4.

– Gjennom et nytt program med Xiaomi, en av de ledende smarttelefon-distributørene i verden, skal en utvalgt gruppe «power»-brukere av Xiaomi Mi4 inviteres til å teste Windows 10 i forkant av lanseringen senere i år. Disse brukerne vil få muligheten til å laste ned en teknisk prøveversjon av Windows 10, installere det og gi tilbakemeldinger til Microsoft, heter det i blogginnlegget.

De videre detaljene er ikke kjent, men ifølge kilder som nettstedet TechCrunch har vært i kontakt med skal denne prøveversjonen av Windows «overstyre» Android på telefonen og forvandler telefonen til en fullverdig Windows 10-telefon med samtlige av operativsystemets tjenester. 

Verdens tredje største mobilleverandør

Dermed kan det se ut til at Microsoft skal prøve å «skvise» Android ut av Xiaomis telefoner. Det er altså i utgangspunktet kun Kina som skal være testarena for det nye fremstøtet, men selskapet skal ikke ha avkreftet at det også kan spres til andre regioner etter hvert.

Med tanke på at Xiaomi er blitt verdens tredje største mobilleverandør kan prosjektet uansett potensielt øke Microsofts markedsandeler på mobilmarkedet markant, vel å merke dersom tilbakemeldingene fra kineserne er positive.

Utover dette ble Windows Hardware Engineering Community-konferansen også benyttet til å snakke om den vanlige PC-versjonen av Windows 10. Microsoft kunne blant anne avsløre at operativsystemet skal bli tilgjengelig i 190 land og på 111 ulike språk i løpet av sommeren, og at de har et storstilt oppgraderingsprogram på gang som skal gjøre overgangen så sømløs og smertefri som mulig for folk.

Flere detaljer om Microsofts Windows 10-planer finner du på Windows-bloggen.

Sømløshet er blitt et stikkord med Windows 10: Slik skal appene fungere på tvers av enhetene »

(Via Windows Central)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen