– Microsoft tester egenprodusert smartmobil
(Bilde: Microsoft)

– Microsoft tester egenprodusert smartmobil

Kilder hos produsentene bekrefter dette, ifølge Wall Street Journal.

Microsoft jobber med komponentleverandører i Asia for å teste ut sitt eget smarttelefon-design, hevder Wall Street Journal. Avisen skal ha snakket med kilder som skal ha kjennskap til dette.

Talspersoner hos noen av Microsofts komponentleverandører forteller til Wall Street Journal at Microsoft tester et smartmobildesign, men at de er usikre på om produktet faktisk vil bli satt i produksjon.

En av kildene forteller at skjermen på Microsoft-mobilen som testes ut nå har en størrelse på mellom fire og fem tommer – noe som kanskje ikke er spesielt oppsiktsvekkende. iPhone 5 har en skjermstørrelse på fire tommer, mens Samsung Galaxy S III har en 4,8-tommers skjerm.

Har tidligere avvist ryktene

Det er ikke første gang det har gått rykter om en Microsoft-mobil. Etter at Microsoft i sommer lanserte sitt eget Windows 8-nettbrett Surface blusset igjen rykter om en Microsoft-mobil opp.

Den gangen gikk imidlertid Microsofts markedssjef Greg Sullivan ut og avkreftet ryktene.

I et intervju med Wall Street Journal mandag forrige uke ønsket ikke Microsoft å kommentere ryktene.

– Vi er glade for denne julesesongen å kunne markedsføre produkter sammen med Nokia, Samsung og HTC. Om vi har en plan om å gjøre noe annet eller om det ikke foreligger noen planer, det vil jeg ikke kommentere på noen måte, fortalte Microsoft-sjef Steve Ballmer til avisen.

Kun hvis Nokia, HTC og Samsung mislykkes

Også nettstedet The Verge skal ha snakket med kilder om en Microsoft-mobil.

Disse kildene sier imidlertid til The Verge at det ikke er planer om noen Microsoft-mobil i år, men at det er sannsynlig at selskapet vurderer dette som en plan B hvis ikke Microsofts partnere HTC, Samsung og Nokia klarer å opparbeide seg store nok markedsandeler.

(Kilder: The Verge og Wall Street Journal)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen