(Bilde: Microsoft)

Microsoft Surface selger dårligere enn ventet

Kilder i bransjen rapporterer om svak etterspørsel.

[Mobilen.no]: Bestillinger på Microsofts Surface RT-nettbrett ligger på under halvparten av hva bransjen hadde forventet, skriver DigiTimes. Nettbrettet er basert på Windows RT, som er den versjonen av Windows 8 som er ment for nettbrett med ARM-prosessorer – nettbrett i samme klasse som for eksempel iPad og Android-nettbrett.

Microsoft hadde opprinnelig forventet å levere fire millioner Surface RT-enheter innen utgangen av 2012, men har nylig redusert bestillingene til bare to millioner, hevder nettstedet.

Også andre produsenter som har lansert RT-nettbrett, som Asus og Samsung, opplever svak etterspørsel, ifølge DigiTimes' kilder.

Kan fremskynde Surface Pro-lansering

Kildene mener det er lite sannsynlig at Surface RT kommer til å gjøre det særlig bra neste kvartal, og at det kan få Microsoft til å føle seg tvunget til å lansere sitt Intel-baserte Surface Pro-nettbrett allerede i desember.

Microsoft kan også komme til å vurdere en prisreduksjon på Surface Pro for å gjøre nettbrettet mer attraktivt i forbrukermarkedet – selv om dette kan forsure forholdet mellom Microsoft og produsentene av bærbare PC-ene. Fordelen med Surface Pro er at nettbrettet kan kjøre alle programmer som fungerer på vanlige Windows PC-er.

Ballmer: – Fornøyd med Windows Phone-salget

På Microsofts årlige generalforsamling i går ble Microsofts toppsjef Steve Ballmer spurt av en aksjonær om hvorfor Apple hadde fått et forsprang på nettbrett, til tross for at Microsoft kom med dette allerede for ti år siden.

– Det er enkelte ting vi i ettertid ser at vi kunne gjort annerledes, sa Ballmer ifølge Cnet.

Ballmer var imidlertid fornøyd med salget av Windows Phone, og fortalte til aksjonærene at de aldri har hatt en sterkere produktserie.

Ifølge Ballmer selges det nå fire ganger så mange Windows-telefoner som på samme tid i fjor.

(Kilder: Cnet og DigiTimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen