Microsoft jobber visstnok med alt-i-ett-maskiner. Dette illustrasjonsbildet viser Asus' modell Zen AiO-Pro.
Microsoft jobber visstnok med alt-i-ett-maskiner. Dette illustrasjonsbildet viser Asus' modell Zen AiO-Pro. (Bilde: Asus)

Først kom Surface, så kom Surface Book. Snart vil Microsoft slippe enda et fysisk produkt, hevder rykter

Trolig en alt-i-ett-PC.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Microsoft lanserte sin første fullverdige PC med Surface Book, som trolig også snart skal få en oppfølger. Nå ser det imidlertid ut til at Microsoft har planer om å trappe opp PC-satsingen sin med alt-i-ett-maskiner.

Nettstedet Windows Central har vært i kontakt med kilder som hevder at Microsoft er i ferd med å teste ut hele tre alt-i-ett-modeller. De tre modellene har størrelser på 21, 24 og 27 tommer.

4K-oppløsning

21-tommeren skal ha vanlig, full HD-oppløsningen, mens 24- og 27-tommeren visstnok skal skilte med 4K-oppløsning. Utover dette er informasjonen ennå sparsom.

Surface Book, her avbildet, ser ikke ut til å bli de eneste PC-ene Microsoft har planer om å lansere.
Surface Book, her avbildet, ser ikke ut til å bli de eneste PC-ene Microsoft har planer om å lansere. Foto: Microsoft, skjermdump fra video

Det har også tidligere dukket opp informasjon om at Microsoft jobber med alt-i-ett-PC-er. I slutten av juni meldte nettstedet Digitimes at Microsoft samarbeider med aktører i forsyningskjeden om utvikling av alt-i-ett-modeller, med planer om lansering tidligst i tredje kvartal i år.

Kan komme med Kaby Lake

Digitimes' kilder antydet også at alt-i-ett-maskinene vil komme før Surface Book-oppfølgeren, som visstnok skal utsettes til første halvdel av 2017.

Ellers foreligger det altså ingen informasjon om spesifikasjonene til Microsofts ryktede alt-i-ett-modeller. Intel begynte imidlertid nylig å sende ut Kaby Lake-prosessorene sine til produsenter, så det er ikke usannsynlig at maskinene vil bli blant de første med denne arkitekturen

Microsoft har ikke kommentert noen av ryktene, så foreløpig må nok alle opplysninger om selskapets videre PC-satsing tas med en god dose sunn skepsis. 

Den neste Surface Pro-modellen skal visstnok også få 4K-oppløsning: Surface Pro 5 skal i tillegg få masse minne, ifølge rykter » 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen