Microsoft skal oppdatere Windows med «piratteknologi»
(Bilde: Shutterstock/ RoSonic)

Microsoft skal oppdatere Windows med «piratteknologi»

Skal gi deg oppdateringene raskere og mer effektivt.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Windows 10 er ikke så langt unna, og selv om mye er blitt nytt er det stadig én ting vi kan være sikker på at vil være med oss over i det nye operativisystemet: de stadige oppdateringene.

Frem til nå har Microsoft gjennom Windows Update-programmet gitt oss sikkerhetsfikser, programvareoppdateringer og annet innhold rett fra sine egne servere.

Oppdateringer fra nabomaskinen

Disse nye valgene kan vi se i en ny og foreløpig lukket versjon av Windows 10.
Disse nye valgene kan vi se i en ny og foreløpig lukket versjon av Windows 10.

Lekkede skjermbilder fra en tidlig Windows 10-versjon tyder imidlertid på at dette vil endre seg i det Microsoft tar i bruk P2P-teknologi (peer-to-peer) for å levere oppdateringer. P2P benytter samme prinsipp som den kjente BitTorrent-protokollen, som er mye brukt for å dele piratmateriale.

I stedet for at alle filer lastes ned fra én sentral server til hver enkelte datamaskin kan Microsoft med P2P-teknologi levere oppdateringene til bare én datamaskin på lokalnettverket ditt, og så la denne videreformidle oppdateringene til de resterende maskinene som igjen vil bli med på å distribuere oppdateringene etter hvert som de selv har mottatt dem. Funksjonen kan gjøre oppdateringer langt raskere for alle med svake nettlinjer, og i tillegg spare Microsoft for store kostnader.

Gjelder også apper

I tillegg til oppdateringer ser det ut til at Microsoft også vil la deg hente apper fra andre datamaskiner på nettverket, om de er installert der, eller en kombinasjon av datamaskiner på nettverket og Microsofts egne servere. 

Selv om ryktene er basert på skjermbilder fra et lukket Windows 10-bygg, understøttes de av at Microsoft i 2013 kjøpte Pando Networks, et selskap som har utviklet sin egen P2P-teknologi. Det ville være et naturlig steg for Microsoft å bake deres teknologi inn i Windows 10 sin oppdateringstjeneste og Windows Store.

Vi har allerede tatt en titt på hva Windows 10 har å by på:
Vi liker Windows 10 allerede! »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen