Microsoft-sertifisert niåring

Den niårige Arfa Karim Randhawa fra Pakistan har nylig bestått eksamen som sertifisert Microsoft Certified Professional. Hun er nå en av verdens yngste MCPere, forteller Microsoft.

Microsoft Certified Professional (MCP) er en sertifisering på et av produkter fra programvareleverandøren Microsoft. Microsoft har mange forskjellige sertifiseringer men MCP er det første stadiet, det vil si at man blir en MCP når man har bestått det første eksamen i en Microsoft sertifisering. Man får en slik sertifisering ved å ta og bestå en eksamen om et bestemt produkt fra Microsoft, for eksempel Windows XP.

Microsoft har nylig tatt et intervju med henne hvor hun forteller at hun ble først interessert i datamaskiner fem år gammel i barnehagen. Hun ble mer og mer interessert og kunne bruke PC på egen hånd seks år gammel. Hun studerte videre ved Applied Technologies (APTECH) senteret. Arfa ble etter hvert oppfordret av lærerne av senteret til å ta MCP-eksamen. I løpet av neste halvåret klarte hun det.

Hele intervjuet lå originalt ute hos Microsoft, men selskapet har nå fjernet det. Hvorfor er uklart, men du kan lese det fra Googles cache av siden.

Kilde: microsoft.com (Google cache)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen