Microsoft selger "Vi stjeler dine data"-t-skjorter
(Bilde: Microsoft/montasje V. Haugen, Mobilen.no)

Microsoft selger "Vi stjeler dine data"-t-skjorter

Men tjener de egentlig på propagandakrigen mot Android?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Microsoft startet for noen måneder siden en aggressiv svertekampanje mot Google. Blant annet understreket de at du sender avgårde mye informasjon til utviklerne når du kjøper apper i Google Play, som for eksempel fullt navn og e-postadresse. Det gjør nemlig ikke Microsoft i sin Windows Phone Store. Også Googles lokasjonstjenester, Gmail og ikke minst Googles søkemotor, får gjennomgå i Microsofts propagandafilmer.

Les også: Microsoft angriper Gmail (Hardware.no)

Nå melder Phandroid at Microsoft har tatt sin "Don't get Scroogled"-kampanje til et nytt nivå. Eller, et nytt lavmål, i øynene til den populære Android-bloggen. De har begynt å selge t-skjorter og krus i nettbutikken sin, med diverse advarsler rettet mot Google.

– Desperat

Nettopp Phandroid, som da har beina trygt plantet på Googles side i krangelen, oppsummerer Microsofts nye kampanje slik:

"I et forsøk på å skremme bort folk fra konkurrenten, i stedet for å tilby et bedre produkt, høres ... vel, desperat ut. I dag ser det ut til at de endelig har nådd bunnen," skriver nettstedet.

"Keep Calm while we steal your data"

Foto: Microsoft

Med norske øyne kan det muligens virke litt sært å gå til angrep på konkurrenten sin på denne måten. I USA er det derimot et kjent triks å bruke svertekampanjer, og da særlig mot politikere og konkurrerende selskaper.

I Microsofts amerikanske nettbutikk kan du nå kjøpe både t-skjorter, caps, kopp og hettegenser med Scroogled-logo (screwed + Googled) og en påskrift. For eksempel kan det stå: "I'm watching you," "Step into our web" eller "Keep Calm while we steal your data".

Les også: – Google saboterer Windows Phone


Hva synes du om Microsofts Scroogle-kampanje - ufint, eller på sin plass? Kjør debatt i forumet!

(Kilder: Phandroid, Microsoft Store)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen