Illustrasjonsfoto. Microsoft, Santa Clara, CA, USA.
Illustrasjonsfoto. Microsoft, Santa Clara, CA, USA. (Bilde: Ken Wolter/shutterstock.com)

Microsoft saksøker Samsung

Freden er brutt mellom de to selskapene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nyheter om søksmål har ofte dreid seg om Apple og Samsung de siste årene. Denne gangen er det imidlertid noe så uvanlig som at Microsoft går ut mot Samsung. Hittil har det vært rolig dem imellom, hovedsakelig fordi det ble inngått en patentavtale i 2011, skriver The New York Times.  

Avtalen ble ifølge Microsoft brutt da Samsung sluttet å betale royalties innen tidsfristene og senere nektet å betale renter for forsinkelsen, slik de skal i henhold til avtalen. Den omfatter Samsungs bruk av Microsofts intellektuelle eiendom på deres smartmobiler og nettbrett.

Nokia-kjøpet et kontraktsbrudd?

Samsung hevder på sin side at Microsoft brøt deler av avtalen ved å kjøpe mobildivisjonen til Nokia. Dette er Microsoft sterkt uenig i. David Howard, en av topplederne i selskapet, kommenterte i sin blogg at:

—Interessant nok ba ikke Samsung retten om å avgjøre hvorvidt Nokia-oppkjøpet brøt med kontrakten med Microsoft, antakelig fordi de visste det ville være nytteløst.

Kan bli dyrt

Betingelsene i kontrakten er konfidensielle, men royalty-utbetalinger for den typen avtale Samsung har går vanligvis opp i takt med salget, skriver The New York Times. 

—Siden Samsung inngikk avtalen har deres salg av smartmobiler blitt firedoblet, og de er nå den verdensledende aktøren på smartmobilmarkedet, skriver Howard videre.

Utgaven av søksmålet som The New York Times har tittet på sier ingenting om hvor mye Microsoft mener at Samsung skylder dem. Men ifølge analytiker Rick Sherlund fra Nomura Securities skal Microsoft ha mottatt rundt 2 milliarder amerikanske dollar årlig fra produsenter av Android-telefoner for lisensrettigheter, melder The Wall Street Journal

 Les også: 18 000 Microsoft-ansatte mister jobben

(Kilder: microsoft.comnytimes.com, wsj.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen