Microsoft opplever kraftig økning i Surface-salget
(Bilde: Microsoft)

Microsoft opplever kraftig økning i Surface-salget

Hjalp selskapet med å hale i land brukbare kvartalstall til tross for store omstruktureringer.

Tiden er nå inne for IT-selskapenes offentliggjøring av siste kvartals økonomiske resultater, og omtrent samtidig med at Apple la frem historiske gode bunnlinjer delte også Microsoft nylig sine resultater for kvartalet som endte 31. desember i fjor.

Selv om Windows-traveren på ingen måte hadde like spektakulære tall å vise til som Apple, hadde Microsoft likevel heller ingen grunn til å fortvile over bunnlinjen.

Kraftig økning i Surface-salget

På den positive siden gikk Microsofts omsetning opp med respektable 8 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, fra 24,5 milliarder dollar til 26,5 milliarder dollar. Driftsoverskuddet hadde derimot en svak nedgang, fra 7,96 milliarder dollar til 7,77 milliarder dollar.

Denne nedgangen skyldes imidlertid i stor grad de store omstruktureringene Microsoft har gjennomført de siste månedene, og ikke minst utgifter knyttet til integrasjonen av Nokias mobilavdeling. Disse utgiftene beløp seg til 243 millioner dollar i det siste kvartalet.

Blant avdelingene som går meget bra er Microsofts nettbrettavdeling. Surface-produktene omsatte for 1,1 milliarder dollar, noe som er en oppgang på hele 24 prosent i forhold til samme kvartal i fjor. Ifølge selskapet er det Surface Pro 3 og tilbehør som har vært den store drivkraften i denne forbindelsen.

Nedgang i Windows-inntektene

Ellers opplever Microsoft også en sterk økning i antall Office 365-abonnenter. Sammenlignet med det forrige kvartalet gikk antall abonnenter opp med hele 30 prosent, og ligger nå på 9,2 millioner.

Windows-avdelingen går det imidlertid ikke like godt med, og Microsoft noterte en nedgang på 13 prosent i inntektene fra lisensiering av Windows. Dette har sammenheng både med det ennå svake PC-markedet og billigere lisenser for enheter solgt til skolesektoren. Ellers er Microsoft optimistisk når det gjelder fremtiden, mye på grunn av det kommende Windows 10.

– Vi tar dristige steg fremover i alle avdelinger, og særlig med Windows 10, for å levere nye opplevelser, nye kategorier og nye muligheter for våre kunder, sa Microsoft-sjefen Satya Nadella i pressemeldingen.

Vi har allerede tatt en sniktitt på Windows 10: Mye taler for at operativsystemet blir en suksess »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen