Microsoft-Novell-samarbeid vokser

Det var mange skeptikere for et par år siden da Novell og Microsoft startet et partnersamarbeid bl.a. basert på å øke kompatibiliteten (på alle nivå) mellom Windows og Linux.

Fortsatt er det mange delte meninger om dette samarbeidet, men samarbeidet har i hvert fall ført til en god del felles kunder som kjører både Novell Linux- og Microsoft-produkter side om side.

Microsoft har eksempelvis fungert som en distribusjonskanal for Suse Linux Enterprise Server i de tilfelle kundene har spurt om en løsning som egner seg best eller kun kjører på Linux. Microsofts fordel er at de dermed tjener penger på et Linux-salg og kanskje høster foretning på andre Microsoft-produkter som til og med egner seg godt side om side med SLES.

I skrivende stund oppgir alliansen at de har omtrent 400 felles kunder som følge av samarbeidet. Ifølge en Novell-talsmann har man ganske nylig gjort salg for nær 100 millioner dollar på 20 kundeprospekter.

Microsoft-Novell-samarbeid er interessant på mange måter – både politisk, juridisk og posisjoneringsmessig – men en av de praktiske fordelene er definitivt at man kan kompatibilisere Linux/Windows-miljøet i større grad enn tidligere og ikke bare teknisk, men også med tanke på support og kontaktpunkter for eventuelt oppgraderinger.

Samtidig merker vi en langt mindre fiendtlig holdning fra Microsoft de siste årene enn på tidlig 2000-tallet når det gjelder Linux. I mange tilfeller virker det som om man har akseptert "det man er best på" og ikke forsøker å bruke for mye tid på å sverte en forretning som egentlig ikke er en konkurrent.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen