Dette er Microsofts Google Cardboard-konkurrent
(Bilde: Microsoft)

Dette er Microsofts Google Cardboard-konkurrent

Jobber med eget VR-kit.

Google Cardboard har gitt mange en svært billig måte å oppleve virtuell virkelighet på. Det er rett og slett et byggesett av papp, som lar deg bygge din egen «VR-brille» – men du er avhengig av en snarttelefon som kan fungere som skjerm.

Nå ser Microsoft ut til å lage sitt eget svar på Google Cardboard. De kaller det VR Kit, og det er laget for deres Lumia-telefoner. Dette skriver nettstedet Microsoft News.

Utviklerkonkurranse i Russland

Den 17. oktober holder selskapet et «hackathon», eller en utviklerkonkurranse, i Russland. Der skal poenget være å lage apper for VR-settet deres. De vil dele ut premier i tre kategorier: Beste VR-spill, beste undervisningsapp for VR og beste VR-app for bedrifter.

Microsoft har ikke sagt noe om når de eventuelt planlegger å gjøre VR Kit tilgjengelig på markedet. Microsoft News påpeker at det er veldig lite tilgjengelig VR-materiale for Windows Phone og tror derfor ikke det er så sannsynlig med en snarlig lansering.

Vi bestilte Google Cardboard fra eBay. Det kostet oss 20 kroner, og det tok fem minutter å sette dem sammen. Her kan du se hvordan vi gjorde det.

Også andre aktører lanserer billig-løsninger for VR:
Vi har testet Clas Ohlsons VR-briller »

(Kilde: Microsoft News)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen