(Bilde: Microsoft)

Microsoft legger reklame direkte inn i Windows 8.1

Det nye smart-søket får reklamesnutter.

Én av nyhetene i den kommende oppdateringspakken Windows 8.1 er det såkalte «Smart Search». Mens søket i Windows 8 kun lette med lys og lykte etter apper, jekker Windows 8.1 det opp et hakk ved å inkludere både apper, lokale filer, SkyDrive, innstillinger og søkemotoren Bing.

Nå viser det seg at Smart Search faktisk går enda lenger enn dette. Ifølge et innlegg på Bing Ads-bloggen av Bings reklamesjef David Pann, skal nemlig det integrerte Windows-søket inneholde reklame.

Tydelig markering

Når du foretar et søk i Windows 8.1, vil du med andre ord se lokale filer, Internett-resultater og det Microsoft hevder er relevante reklamer blant sistnevnte kategori. Sponsede resultater vil for eksempel ha forhåndsvisning av nettsiden, lenker, informasjon om beliggenhet og telefonnumre.

For å markere at det dreier seg om reklame, vil denne typen resultat ha en annen bakgrunnsfarge, samt ordet «ad» oppe i høyre hjørne. Tjenesten er ikke valgfri.

Felles plattform

I bunn og grunn er det snakk om en helt vanlig dag på jobben for Bing Search, men forskjellen er at metoden nå for første gang er inkludert i et innebygd operativsystemsøk. Strategien er en ny mulighet for Microsoft å tjene penger på, og lar aktører kjøre på med en felles kampanje på tvers av Bing, Yahoo! og Windows-søket.

Microsoft håper at tiltaket vil gjøre det mer attraktivt for annonsører å benytte seg av Bing Ads, som har en markedsandel på 21 prosent av sponsede søk (Google sitter på resten). I tillegg tror de at brukerne vil sette pris på tjenesten, så lenge resultatene er relevante i forhold til det de i utgangspunktet lette etter.

Sjekk ut oppdateringen selv:
Nå kan absolutt alle laste ned Windows 8.1 »

Hva syns du om dette tiltaket fra Microsoft? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor.

(Kilder: Microsoft via TechCrunch)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen