Microsoft lanserer tastatur og mus til Windows 8
Teknofil
(Bilde: Microsoft)

Microsoft lanserer tastatur og mus til Windows 8

Egne knapper og spesialdesign gjør dem perfekt for nettbrett.

Det er ingen hemmelighet at Microsoft har hatt nettbrett og berøringsfølsomme skjermer i tankene da de designet Windows 8.

I den anledning har de nå vist frem to nye tastaturer og to nye datamus som er laget spesielt for Windows 8.

Alle fire produktene er tynne og lette å ta med seg, og skal passe godt sammen med nettbrett.

Foto: Microsoft

Tastatur med lokk

Først ut er et tynt og flatt tastatur, kalt Wedge Mobile Keyboard, som kommer med et medfølgende lokk. Tar man av lokket aktiveres tastaturet automatisk, og du kan begynne å skrive med en gang. Lokket kan brettes, og brukes som stativ til nettbrettet ditt, slik at du slipper å lene det mot noe annet, eller ha det liggende på skrivepulten.

Foto: Microsoft

Kile-musen

For å navigere deg rundt på skjermen kan du bruke Microsofts nye Wedge Touch Mouse. Som navnet tilsier er musen kileformet, og den benytter seg av berøring for å registrere klikkene dine. Her kan du både venstre- og høyreklikke, skrolle, zoome og benytte deg av andre nye berøringsfunksjoner.

På undersiden er musen utstyrt med Microsofts BlueTrack-sensor, for at musen skal kunne brukes på omtrent alt av underlag.

Foto: Microsoft

Glatte kurver

Sculpt Mobile Keyboard satser på en glatt og kurvet design, fremfor de harde linjene til Wedge-tastauret. Tastaturet har en 6-graders bue for å gi håndleddene en mer behagelig vinkel å hvile i. I tillegg er det utstyrt med egne Windows 8-snarveisknapper, som gir deg tilgang til Charms-menyen. Her kan du raskt søke, dele, få tilgang til andre enheter, gå inn i innstillinger eller gå direkte til startmenyen med enkelt klikk.

Les også: Disse Windows 8-snarveiene vil du ikke gå glipp av

Som resten av de nye enhetene kobles tastaturet til via Bluetooth, og batteriet skal vare opptil ti måneder. Tastaturet skrur seg automatisk av når du ikke bruker det.

Foto: Microsoft

Strømsnill mus

Det siste produktet Microsoft lanserer for å passe sammen med kommende Windows 8-nettbrett er Sculpt Touch Mouse. Den fungerer som hvilken som helst Bluetooth mus, men har som en ekstra bonus en berøringsfølsom stripe i stedet for et vanlig skrollehjul. Stripen lar deg skrolle i fire ulike retninger.

Kommer snart

Ettersom den er tilkoblet via Bluetooth kan den merke når maskinen går i dvale, og gjøre det samme. Dette skal minimere strømbruken særdeles mye.

Microsoft har fortsatt ikke sagt noe om norske priser eller tilgjengelighet ennå. Det har imidlertid sagt at de vil komme "snart".

Wedge-musen skal koste 69,95 dollar i USA (omtrent 500 kroner i Norge), wedge-tastaturet går for 79,95 dollar (omtrent 600 kroner i Norge), mens Sculpt-enhetene vil koste 49,95 dollar hver (omtrent 375 kroner i Norge). Dette er med norsk moms, men om dette er de endelige prisene er ikke bekreftet av Microsoft.

(Kilde: Microsoft)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen