(Bilde: Microsoft)

Microsoft kjøper Nokia

Blar opp milliarder for mobilavdelingen hos det finske selskapet.

Microsoft skal kjøpe opp en vesentlig del av det finske selskapet Nokia. I natt kunngjorde selskapene oppkjøpet, hvor Microsoft blar opp 30,4 milliarder kroner for Nokias enhets- og businessavdeling. I tillegg kjøper amerikanerne finnenes patentarkiv for 13,2 milliarder kroner, slik at den totale kjøpesummen blir på 43,6 milliarder.

Nokia har i lang tid vært Microsofts viktigste partner på mobilfronten, med deres Windows Phone-telefoner. Økt sammensmeltning i et tøft marked er derfor en naturlig følge.

Neste år

Oppkjøpet må gjennom en rekke reguleringer og godkjenninger før det blir ferdigstilt, og selskapene regner med at dette skjer tidlig i 2014. Fra og med neste år kan vi derfor se et Microsoft som er enda mer på hugget på smarttelefonfronten – i skarp konkurranse med iOS og Android.

Flere titusen ansatte må nå belage seg må en liten omrokkering, og Microsoft kan dessuten ta glede av mer enn bare Nokias Windows Phone-serie. De får eierskap over selskapets Asha-modeller, tilgang til Nokias karttjeneste HERE og ti års lisens til finnenes idébibliotek. Nokia selv vil fortsette med kart, infrastruktur og avansert våpenteknologi.

Nokias Stephen Elop er en het potet:
– Dette er Steve Ballmers etterfølger »

(Kilder: Microsoft og Nokia via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen