Microsoft kan gjøre retrett med Windows 8-funksjon
(Bilde: Shutterstock/ Thomas Pajot)

Microsoft kan gjøre retrett med Windows 8-funksjon

Skal angivelig endre oppstartsmetoden.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Etter at Microsoft lanserte Windows 8 og endret flere av de vel innarbeidede funksjonene i operativsystemet, stod frustrasjonen i taket hos mange faste brukere. 

Ikke bare virket systemet å sette nettbrettbrukere i forsetet, men det var også vrient å skjønne selv elementære ting som hvordan man slo av maskinen. Dessuten var det blitt mer tungvint for skrivebordsbrukere, som måtte passere den nye startskjermen hver gang de logget på maskinen sin.

Microsoft hevdet det hele var en vanesak og for brukernes beste. I fjor fikk vi likevel en viss forståelse for hvilken vei det bar, da selskapet i Windows 8.1 gjorde det både lettere å skru av maskinen, samt lot brukerene starte opp rett til skrivebordet.

Om du ville hoppe over startskjermen måtte du likevel aktivt velge dette dypt nede i menyer og valgbokser. 

Hopper bukk

Skal vi tro en av de faste informasjonslangerene fra Microsofts hemmelige betatester, "WZor", har nå Microsoft bestemt seg for å gi oss tilbake den fulle kontrollen over oppstarten.

I en helt fersk oppdatering av Windows 8.1 skal datamaskinene våre atter en gang starte direkte til skrivebordet, og altså ignorere den i mange tilfeller overflødige startskjermen.

Siden informasjonen kun er basert på uttalelser fra én person, og stammer fra en lukket test, er det all grunn til å ta nyheten med en klype salt. Likevel blir vi ikke overrasket om det i dette tilfellet viser seg å stemme. 

I den ubekreftede oppdateringen skal det være lettere å slå av maskinen din.
I den ubekreftede oppdateringen skal det være lettere å slå av maskinen din. Foto: WZor.net

Flere endringer

I tillegg til muligheten for å hoppe rett til skrivebordet har Microsoft også gjort det enda enklere å kontrollere maskinens strøminstillinger.

I den nye oppdateringen skal du nemlig kunne velge å slå av, restarte eller sette maskinen i dvalemodus rett fra startskjermen. 

Når oppdateringen kommer, eller om den i det hele tatt eksisterer, er usikkert. For mange kunne disse endringene likevel kanskje gjøre overgangen til Windows 8.1 betydelig lettere.

Ryktemølla øker tempoet:
Windows 8.1 kan få en mini-startmeny »

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen